Hvorfor fashion-virksomheder bør bruge en iPaaS løsning

  • Erik Holflod Jeppesen
    Af Erik Holflod Jeppesen
  • 19. juni 2023
  • 6 minutter læsningstid
 Hvorfor fashion-virksomheder bør bruge en iPaaS løsning

Driver du et tøjbrand, eller arbejder i fashion-industrien, så kender du sikkert alt for godt til det her.

Du arbejder med 117 forskellige softwares og systemer hver dag, og føler, at du bruger alt for lang tid på at behandle din data, få den analyseret og få ekspederet kunder og samarbejdspartnere.

Du har et ERP system, et PIM system, et CRM system og din Shopify.

Tanken om at holde styr på alt det, får os næsten til at overophede.

Heldigvis er der måder hvorpå du kan skære drastisk ned, på den tid du bruger i systemerne, på den tid du bruger på at ekspedere på tværs af din supply-chain og måder du kan være langt mere omkostningseffektiv.

Tid er penge, og hvis der er noget der er skabt til at give dig tid, så er det integrationer.

Ikke bare hvilken som helst integration, men en iPaas løsning.

Du har sikkert spørgsmål, så lad os hoppe ned i det.

Hvad er en iPaas?

iPaaS er et sindssygt smart koncept, som du kan bruge til at skabe luft og omsætning i din B2B eCommerce virksomhed.

iPaaS står for Integration Platform as a Service, og er en platform der styrer alle dine integrationer.

Og hvorfor er det smart?

Jo, normalt når du anvender dine systemer, har du nogle indbyggede integrationer, som kan klare lidt af hvert. Disse integrationer befinder sig lokalt i hvert system, og du kan ikke skræddersy eller ændre i dem.

En iPaaS er en platform hvor du har alle dine integrationer, som du har fået skræddersyet til lige netop dit behov og datasæt. Ved at have alt samlet under et enkelt tag, kan du spare oceaner af tid og mindske systemfejl og mangler.

Lad os dykke lidt mere ned i det.

Indbyggede integrationer vs. iPaaS

De fleste af dine systemer har allerede nogle indbyggede integrationer.

Integrationer der kan connecte betalingsmetoder, sende data frem og tilbage, visualisere og alt muligt andet.

Det er godt.

Men…

Indbyggede integrationer har mangler. På et tidspunkt har du fyldt integrationen ud, og mangler derfor funktionalitet, og en skræddersyet løsning. Det sker hurtigere end du tror.

Det er her en skræddersyet iPaaS løsning virkelig betaler sig.

6 fordele ved en iPaaS løsning:

1) Hurtigere udvikling


Indbyggede integrationer kræver lang tid at udvikle på, og er ofte en langsommelig og besværlig proces. En iPaaS har allerede et skelet af forskellige API’er, som du hurtigt kan bygge på, og skabe lige præcis de integrationer, du har brug for.

2) Omkostningseffektivt


Hvis man skal gøre noget ordentligt, så gør det ordentligt første gang. Indbyggede integrationer kan kræve komplekse systemer og mange mandetimer at holde styr på og vedligeholde. En iPaaS har alt under et tag, lige ved hånden. Er der noget der skal ændres, så går det hurtigt.

3) Skalerbarhed

Et af de buzzwords, du sikkert hører rigtig meget — men ikke desto mindre en eftertragtet værdi. Skalerbarhed gør dig i stand til at få et større output med samme eller mindre input.

En iPaaS er en skalerbar løsning, hvor indbyggede integrationer hver især kræver vedligeholdelse, overvågning osv.. En iPaaS er en langt mere effektiv og samlet oplevelse at arbejde med, og er ligeglad med antallet af integrationer og arbejdsopgaver der ryger igennem den.

4) Fleksibilitet

Standardiserede integrationer er lavet efter en one-size model. Den skal passe alle, og hvis ikke, så er det bare ærgerligt. Men virksomheder er forskellige. Nogle bruger cloud-to-cloud, andre cloud-to-premise og alle mulige andre løsninger.

En iPaaS er ligeglad. Den kan bruges til lige netop dit setup, uanset hvor komplekst eller simpelt det er.

5) Effektivitet

Med en iPaaS løsning kan du nemlig automatisere og fjerne mange manuelle og tidskrævende opgaver fra din hverdag, gøre det muligt at arbejde på tværs af afdelinger og lokationer og gøre real-time data-deling en mulighed, så der aldrig går ged i jeres data.

6) Sikkerhed i top


Med en iPaaS kan du øge sikkerheden markant i dine systemer. Krypter data, hav kontrol over din identitet og adgange og bliv compliant med reglementerne.

Uden det langhårede arbejde. Indbyggede integrationer kræver omstændig udvikling, mange timer og en masse hovedpiner at gøre lige så sikre, som en iPaaS løsning er, straight out of the box.

Som du kan se, er der virkelig gode grunde til, at du bør overveje en iPaaS løsning fra start. Hvis du allerede har gang i flere indbyggede integrationer, som kræver overblik, tid fog vedligeholdelse, så er der gode nyheder.

Det er ikke for sent at skifte.

Og her er der nogle virkelige gode grunde til, at du som fashion-virksomhed bør overveje at gå med en iPaaS løsning.

Hvordan kan en iPaaS hjælpe fashion-virksomheder?

Vi har kigget på de overordnede fordele ved en iPaaS løsning.

Nu skal vi kigge lidt på, hvad der er af fordele, når du som fashion-virksomhed bruger en iPaaS.

1) Stærk supply chain management


Du er afhængig af en smooth, effektiv og pålidelig supply chain. Det kræver overblik og is i maven. En iPaaS kan hjælpe dig med at automatisere nogle af de mange processer skabe overblik og mindske fejl. Brug en iPaaS til at hjælpe dig med, blandt andet, inventarstyring, logistik og fragt.

2) Omnichannel retail


En iPaaS kan hjælpe dig med at integrere din fysiske butik med dine online systemer. På den måde kan du skabe en gnidningsfri kundeoplevelse, og give dig selv adgang til potentiel større omsætning, uanset hvilket device din kundebruger, eller om de tropper op i en fysisk butik.

3) Få gang i kunderne


Med en iPaaS kan du trække kundeoplysninger fra alle mulige forskellige systemer og platformer, som SoMe, E-mail og CRM. På den måde kan du personliggøre din marketing, skabe flows der øger dine konverteringsrater og en målrettet og automatiseret efterkøbsindsats.

4) Massive mængder data


Som fashion-virksomhed ved du hvor meget data du hiver gennem møllen på daglig basis. Det er meget. Med en iPaaS kan du hurtigt få din data til at give mening med real-time analyser og rapporter. Anvender du din data korrekt, kan du være på toppen af konkurrencen.

5) Effektiv kommunikation


Lige meget hvem du skal snakke med af leverandører, interne afdelinger og eksterne interessenter, kan en iPaaS gøre oplevelsen fuldstændig sømløs. Skab automatiserede flows, integrer forskellige kommunikationskanaler og skræddersy til lige netop dit behov. Effektiv kommunikation skaber en effektiv forretning.

Afrunding: Find en pålidelig samarbejdspartner

En iPaaS er en fornuftig løsning, på mange af de hovedpiner, som fashion-virksomheder oplever i hverdagen. Automatiseringer, integrationer og flows i en iPaaS vil utroligt hurtigt nå meget længere, end de indbyggede integrationer du har i dine systemer.

Hvis du har spørgsmål omkring iPaaS løsninger, eller optimering af samspillet mellem dine systemer; så skal du ikke holde dig tilbage med at kontakte os. Eller vores gode samarbejdspartnere på området — Connectify.dk