Shopify Plus – features og priser

  • Kiranan Luxmy
    Af Kiranan Luxmy
  • 27. marts 2022
  • 7 minutter læsningstid
Shopify Plus – features og priser

Shopify Plus bruges i 2023 primært af større brands, som Unilever Pepsico, KYLIE og Gymshark på verdensplan. Hos Grafikr er vi de klart førende i Shopify Plus webshops i Danmark, herunder brands som Vibholm, Bahne, Fusion, HairlustPanzerGlass, Camille Brinch, EYDA, Noella Fashion og mange flere.

Shopify Plus bliver mere og mere udbredt i Danmark i takt med at e-handlen vokser og ligeledes gør de danske brands. På verdensplan var der i 2021 + 5.300 brands, som bruger Shopify Plus. Hver virksomhed har i Shopify Plus mulighed for 9 webshops, hvilket gør antallet af domæner langt højere.

Løsningen er ikke ligeså anvendt som de andre løsninger hos Shopify, som er kendt som “Basic”, “Shopify” og “Advanced”. Shopify Plus er målrettet det vi kategoriserer som enterprise webshops, som har en høj volumen af ordrer og har brug for et mere kompleks- og ikke mindst internationalt set-up.

I dette indlæg kan du hente vores e-bog om Shopify Plus og finde ud af hvilke muligheder, du har med Shopify Plus i 2024 – og om det overhovedet er noget for dig.

Hvad er Shopify Plus?

Shopify Plus er en enterprise-pakken fra Shopify, hvor de andre pakker er kendt som: Basic, Professional og Advanced. Du har det samme dashboard, samme editor og overordnet set det samme kontrolpanel. Der skiller sig ikke ud på baggrund af hvordan det virker, men på baggrund af hvad systemet kan gøre.

Plus er en overbygning af ”Advanced”, hvor du får en række unikke muligheder, som ellers ikke er tilgængelig i Shopify. Med Shopify Plus kan du have uendelig antal admins eller “staff acounts”, systemet kan håndtere over 10.000 transaktioner per minut. Derudover får du tilknyttet en fast kontaktperson (Success Manager) hos Shopify Plus, som kan supportere dig.

Vi får ofte henvendelser fra webshops, som f.eks. ønsker unikke tilpasninger i sin checkout, hvilket kun kan lade sig gøre med Shopify Plus.

Alle fordelene bliver uddybet i dette indlæg.

Hvad er den typiske grund til at vælge Shopify Plus?

De kunder, som vi arbejder med, der enten bruger løsningen lige nu eller overvejer den, er i det stadie, hvor de skal til at udvide til flere lande. Her anbefaler vi at lave en separat shop til hver eneste land, da valutaen og SEO giver væsentlig bedre mening her. Dog koster hver eneste shop hver sit abonnement, og har man eksempelvis 10 lande, vil det hurtigt løbe op i store beløber.

Derfor er det oplagte valg Shopify Plus, fordi du får muligheden for at samle alle shops til en samlet abonnementsløsning, så der ikke kommer separate faktureringer og omkostninger fra flere shops.

Det kan også være, at du har en stor gennemsnitlig ordreværdi, hvor 0,5% i transaktionsgebyr fra ”Advanced” løber op i større beløber. Bruger du Shopify Plus, så bliver transaktionsgebyret reduceret til 0,15%.

Hvilke fordele har Shopify Plus?

Vi skal nu kigge nærmere på, hvilke funktioner og fordele der kun er tilgængelige, hvis du vælger Shopify Plus.

Lavere transaktionsgebyr

Med Shopify Plus får du et transaktionsgebyr på kun 0,15%. Hvis du ikke vælger denne løsning, ser det ud som følgende:

  • Basic: 2,0%
  • Shopify: 1,0%
  • Advanced: 0,5%

Uanset den valgte plan, skal du stadig betale et gebyr til din betalingsgateway, hvilket f.eks. kan være QuickPay.

Du kan eventuelt bruge vores ”Shopify prisberegner” til at finde ud af, hvilken løsning som passer bedst til dine ambitioner i 2023.

Samarbejdsaftale mellem dig og Shopify

Du får tilknyttet en Customer Success Manager , får adgang til undrevisningsmateriale og meget mere.

Strategisk rådgivning og support

Alle Shopify Plus-kunder får fuld support og vejledning af Shopify på deres platform. Det kan også være teknisk vejledning i forhold til setup.

Eksekveringsteknikker:

Når du får ideer til et nyt setup eller koncept, som skal implementeres i Shopify, vil du få en vejleder, der kan hjælpe dig med ERP-integrationer, theme ændringer, installering af apps og give dig en-til-en sessioner. Når du er helt ny i Shopify Plus, så får du også tilknyttet en “launch engineer”, som i samarbejde med os hjælper med at lancere og svare på dine spørgsmål.

Marketingskonsulent:

Du får tilknyttet en “marketingskonsulent”, som kan hjælpe dig med din ecommerce-strategi. Derudover har de også erfaring med eksempelvis SEO, marketingskampagner online, konverteringsoptimering og eventuel udvidelse til udlandet. Det kan være en god supplement til dit eget team. Men forvent ikke, at de har en eksekvernede rolle.

Unikke tilpasninger

Shopify scripts:

Dette er et salgsværktøj, du kan bruge til at sælge mere til hver enkelt ordre. Det kan eksempelvis være, at du har nogle produkter, som ikke kan sælge sig selv, men skal sælges i forlængelse af andre produkter.

Tilpasset checkout:

Det er begrænset, hvad du kan gøre i checkout-fasen i Shopify, hvis du ikke har en Shopify Plus-konto. Men hvis du har, kan du tilføje flere funktioner til og tilpasse den endnu mere. Her kan du f.eks. justere på, hvordan flowet skal være, så det går hurtigere med checkout, analysere flere data og lave en gennemført identitet.

Eksempel på tilpasset checkout:

Vi har designet og udviklet en Shopify Plus løsning for Luxit.dk, hvor vi i checkout har lavet en række unikke tilpasninger, så som et ekstra felt til EAN samt en validering på telefonnumre.

Ni ens shops (uden meromkostning):

Denne funktion er en genial funktion, hvis du vil udvide til flere lande. Her har du mulighed for at lave 9 kloner af den oprindelig shop, så du kan lave en shop i hver region eller land. Du kan også bruge det til at lave et B2B-koncept. Det er vigtigt at nævne, at det skal være det samme brand, som går igen på de forskellige shops. Dermed kan det ikke bruges til testprojekter mm. Dette giver dig muligheden for at spare tid på opsætning og tilpasning af nye shops, da du blot kan klone hele webshoppen med produkter, kategorier, sider mm. Det betyder også, at det bliver lettere for dig at teste nye koncepter med ”sandbox-mode”.

API-Access og ”Call limits”:

Du får adgang til eksklusive API’er, der inkluderer multipass, user, gavekort og gavekortstilpasninger. API call limit er også forøget i Shopify Plus.

Automation

Kampagner:

Du kan fremover styre dine kampagner fra én samlet app, der lader dig automatisere lagerbeholdning, rabatkuponer i tidsintervaller mm. Det betyder, at du kan fokusere på andre områder ved eksempelvis Black Friday.


Shopify Flow

Shopify Flow kan være med til at automatisere dine e-commerce aktiviteter og kan blandt andet bruges til at belønne dine loyale kunder. Hvis en kunde køber for over 2.500 kr. kan kunden automatisk blive tagget med “VIP” og den data kan sendes videre i dit CRM-system eller du kan automatisk sende en besked via Slack til dit lager, som sikrer, at de vedlægger en personlig note til denne kunde.

Nyhed: Anno marts 2022 blev Shopify Flow også tilgængeligt for Shopify Advanced.

Hvad koster Shopify Plus?

En Shopify Plus løsning koster fra $2.000 USD pr. måned, hvilket svarer til ca. DKK 13.959 kr. i 2023

Ønsker du at blive sat i kontakt med Shopify Plus, så kan vi hjælpe med hele processen.

Prøv vores prisberegner og find ud af, om du bør skifte til Shopify Plus.