Buy one, get one discount i Shopify

Shopify | 3 minutters læsning

Af Erik Holflod Jeppesen – Founder, Grafikr A/S

15. maj, 2018
bogo shopify

Vi har armene i vejret, fordi Shopify er nemlig kommet ud med en af de nye features på rabat/discount-sektionen i platformen. Det har nu lanceret ”Buy one, Get one”-funktionen, som dette indlæg vil fortælle dig meget mere om. Hertil vil du også finde ud af, hvordan du kan bruge det – og hvorfor de har valgt at lave funktionen.

Den grundlæggende ide

Ideen med ”Buy one, Get one” giver nye muligheder for at øge volumen eller chancen for, at kunden gør en handel hos dig. Helt konkret kan kunden ved at købe en vare, enten få to styk til samme pris, eller få noget helt andet med gratis.

Sådan kommer du i gang med rabatkoder i Shopify

Start simpelt ud

Start ud med det hele basale: Du kan lave en rabatkode, som enten giver et %-beløb af prisen, et bestemt beløb i rabat eller fri fragt. På den måde kan du forsøge dig frem og se, hvad der fungerer bedst for lige præcis din webshop.

Ret til og tilpas

Begynd at blive kreativ med dine rabatter. Måske virker de kun til en bestemt kategori eller produkt. De skal måske kun virke de næste to uger. Undersøg også hvordan du kan påvirke salget ved at arbejde med begrebet “sense of urgency”.

Beløn dine bedste kunder

Brug rabatter til at belønne dine bedste kunder. Sørg for, at de kommer igen og handler hos dig ved at lave en unik rabatkode. Ønsker du en 100% unik rabatkode til hver eneste kunde, kan du finde apps, der kan hjælpe dig på vej. Det vil dog betyde, at din tracking på discounts/rabatter bliver mere besværlig.

Nu er du i gang – og du vil lave flere avancerede discounts

Det er her, hvor ”Buy one, Get one” kommer ind i billedet.

bogo shopify

Øg kurvens værdi

Du kan, i stedet for at give rabat på en vare, give fuld pris og tildele dem en vare, som måske passer til eller som man alligevel skal købe med. Det betyder også, at du vil få en højere gennemsnitlig ordreværdi, hvis kunden giver fuld pris.

Få restpartier ud af lageret

Har du et vareparti, som du har købt hjem, der ikke vil sælge sig selv. Nu har du muligheden for at formindre din udgift og måske tjene lidt på det, hvis du giver det med i en anden bestilling. Dermed kan du ”pushe” din kunde til at foretage en handel, hvis de får en gratis vare med.

Øg kendskabsgraden til dine varer

Når du giver en gratis vare med, betyder det også, at du har mulighed for at markedsføre nye varer til dine kunder. Hvis du eksempelvis sælger en vare, hvor man efter noget tid skal købe det igen, har du mulighed for at introducere nye alternativer eller tilkøbsvarer.

Lad os antage, at du sælger barberblade eller -skrabere. Her kunne du eksempelvis give barberskum med, som du måske lige har fået på lager. Dermed får kunden lov til at prøve produktet – og måske køber det med næste gang.

Få et komplet overblik og find ud af, hvad der virker

Det er forskelligt fra webshop til webshop, hvad der virker bedst. Det kender du kun selv svaret på, og derfor bør du holde øje med, hvad der virker, og hvad der ikke virker, så du hele tiden kan blive bedre og klogere på din egen forretning.

Simpel rapportering

Du får et klart overblik i administrationen over, hvordan de forskellige rabatter/discounts går. Herunder kan du se, hvor mange salg der har været, hvor mange returneringer og mere.

Brug delevenlige links til at øge salget

Når du har oprettet en rabat/discount, kan du nu give et direkte link, som linker kunden hen til det rigtige produkt, hvor rabatten allerede er trukket fra. Det sparer kunden klik og besvær, hvilket betyder, at det vil påvirke din konvertering.

Du kan bruge disse links til at annoncere på eksempelvis Facebook, hvilket bør give dig bedre resultater end før.

Erik Holflod Jeppesen

Erik er partner, CMO og medstifter af Grafikr A/S.Erik er ansvarlig for den daglige projektledelse, hvor han bl.a. rådgiver kunden undervejs samt drifter igangværende design- og udviklingsprojekter, så kundens idé ender med et succesfuld resultat. Erik holder også et vågent øje med tiden for at sikre, at deadlines bliver overholdt.