Af Erik Holflod Jeppesen – Founder, Grafikr A/S

2. juli, 2018
google chrome 68

Google Chrome 68: HTTP-hjemmesider markeres som “ikke sikker”

Over de seneste par år har Google arbejdet på at gøre nettet mere sikkert og samtidigt fokusset på brugen af “https”. Med den seneste opdatering til Google Chrome som udkom i juli 2018, blev der for alvor slået ned på de hjemmesider, som ikke tilbyder sine besøgende en krypteret og sikker forbindelse.

Hvis din hjemmeside endnu ikke har et SSL-cerfitikat og dermed “https”, så er det på tide, at du får taget hånd om dette. Dine besøgende vil ikke føle sig tryg, hvis der står “ikke sikker” ved din hjemmesides URL og du kan derfor risikere at miste potentielle kunder.

Hvem skal bekymre sig om dette?

Uanset om du ejer en webshop, hjemmeside eller blog, så bør du handle nu og få tilkøbt et SSL-certifikat.  Dog skal Shopify webshops skal ikke bekymre sig om dette, da Shopify er en hosted løsning, hvor et SSL-certifikat er en del af deres pakke, hvilket giver en krypteret og sikker forbindelse.

Hvis du allerede har HTTPS, vil du se et ikon af en grøn hængelås i din URL, hvilket indikerer, at hjemmesiden er krypteret og sikker.

Hvorfor HTTPS?

Det korte svar er: Sikkerhed.
Konstant bliver der stillet højere krav til sikkerheden og det er blot en tryghed for dine kunder og besøgende. Uanset om du har en webshop eller en “almindelig” hjemmeside.

Med et SSL-cerfitikat bliver f.eks. kreditkortoplysninger behandlet krypteret og uønskede hackere vil ikke have mulighed for at opsnappe følsomme data – dette er også et krav, når du driver webshop i Danmark.

Udover sikkerheden for dine besøgende, så foretrækker Google sikre hjemmesider, så det har også en positiv betydning for dine placeringer i Googles søgeresultater, hvis du har et SSL-certifikat.

Hvordan får jeg HTTPS?

Det kræver et SSL-certifikat, før din hjemmeside bliver markeret som “sikker”. Du kan kontakte os her eller ringe på 71 71 70 71 for at høre mere om de SSL-certifikater, som vi tilbyder.

Erik Holflod Jeppesen

Erik er partner og medstifter af Grafikr A/S. Erik er ansvarlig for den daglige projektledelse, hvor han bl.a. rådgiver kunden undervejs samt drifter igangværende design- og udviklingsprojekter, så kundens idé ender med et succesfuld resultat. Erik holder også et vågent øje med tiden for at sikre, at deadlines bliver overholdt.