Sådan vælger du webbureau

Tips & tricks | 3 minutters læsning

Af Erik Holflod Jeppesen – Founder, Grafikr A/S

23. august, 2016
vælg webbureau

Valg af webbureau kan tit være svært og det kan føles som en jungle, når man skal finde det rette bureau at samarbejde med. Før man træffer det afgørende valg, så er der et par ting, man skal tænke igennem.

Det hele varierer dog meget fra virksomhed til virksomhed, grundet størrelse, budget og ambitionsniveau. Overordnet set – og meget groft sagt – så er der to typer af virksomheder, når det kommer til valget af et webbureau som samarbejdspartner.

Eksempel 1

Her taler man om en stor virksomhed, som har en hel afdeling inhouse som varetager opgaver inden for markedsføring, webdesign og grafisk deisn. Lad os bare kalde det for et internt webbureau, hvor virksomheden selv klarer alle opgaverne.

Eksempel 2

Her handler det om de virksomheder, som anvender et eksternt bureau og dermed outsourcer arbejdet til nogen, som er eksperter på området. Ved at få arbejdet ud af huset og anvende en ekstern samarbejdspartner, så får man nogle nye øjne på ens virksomhed og innovation er derfor i højsædet. Det er sundt, at prøve noget nyt og få friske øjne på ens koncept og virksomhed.

Derfor tager dette blogindlæg udgangspunkt i sidstnævnte eksempel. Når man har fundet ud af sit valg af webbureau, og det falder på f.eks. Grafikr, så gør vi en dyd ud af at sætte os grundigt ind i kundens marked, målgruppe og generel virksomhedsstruktur.

Hvornår har du selv sidst set på din egen virksomheds situation udefra? Prøv det.

Der er naturligvis ikke en opskrift, når det kommer til valg af webbureau, men følger du nedenstående enkelte tips, så burde du være godt klædt på og på den sikre side.

Indledende møde

Dette kan enten være fysisk, telefonisk eller online via værktøjer som Teams, Skype, Zoom eller Google Meet. Det er bare vigtigt, at I lige får snakket sammen. Det er tit nemmere end at skrive frem og tilbage. Her lærer man hinanden at kende og fortæller lidt om sin virksomhed. Hvilket behov skal dækkes og er bureauet løsningsorienteret?

Til dette møde – eller over denne Skype-session – så bliver der forventningsafstemt, og man måler lidt hinandens ambitionsniveau. Som kunde har man tit et mål og et ønske om at opnå noget efter samarbejdet. Det kan være at flytte sin markedsposition eller at få en helt ny visuel identitet.

Forventningsafstemning

Det skal være tydeligt for begge parter, hvad man kan forvente af hinanden gennem et samarbejde. Lad os sige, at det lokale rbureau har fået til opgave at lave en stor markedsføringskampagne for en kommune. Hvilke ressourcer skal hver parter have adgang til, og hvem leverer hvad? Hvor mange led i markedsføringskampagnen skal kommunen outsource osv.
Så for at opsummere, når det kommer til valg af webbureau: Hvem leverer hvad til hvem og inden for hvilken tidsfrist. Hvad er bureauets primære opgave?

Tidligere udført arbejde

Du har besluttet, at du vil have en webshop op og køre. Den skal sælge tøj – produkterne har du styr på – men du mangler den online platform og den visuelle identitet. Du kontakter derfor dit eksterne reklamebureau, da du ønsker en webshop, logo og en tilhørende visuel identitet. Det er vigtigt, at du ser tidligere udført arbejde, så du kan sikre dig, at webbureauet har kompetencer netop inden for det område og har lavet noget lignende før. Det vil øge chancen for, at bureauet rammer plet hurtigere samt har en større forståelse for din virksomhed.

Disse 3 punkter er i hvert fald væsentlige at gennemgå og du burde have en mavefornemmelse på plads nu. Selvom man agerer på det professionelle marked (B2B), så kan man ikke komme uden om, at kemien skal være på plads. Det er stadig mennesker, som du handler med. Specielt indenfor større opgaver, så er det altså vigtigt, at sammenspillet mellem bureauet og kunden fungerer. Så for at runde dette indlæg af, så husk at mærk efter i maven, om du tror, at det webbureau, du har haft kigget på, kan løfte din opgave og føre den helt i mål.

 

Du vil muligvis kunne lide dette blogindlæg:

Sådan skriver du en kravspecifikation til en hjemmeside

 

For at skære et forløb meget groft op i i et par trin, så ser det sådan her ud:

Step 1: Indledende møde (online eller fysisk)

Her får kunden afklaret alle sine spørgsmål og fortalt om sine behov og ønsker. Bureauet fortæller, hvordan opgaven kan løses. Det er meget rart, hvis kunden får afklaret de 3 førnævnte punkter under dette møde.

Step 2: Tilbud

Efter at bureauet har gennemgået opgaven med resten af de ansatte, så kan man komme med en komplet løsning og en tilhørende pris på at få opgaven udført. Det er en tryghed for begge parter at få webbureauet handelsbetingelser sort på hvidt. Dette accepteres eller afvises – enten pr. mail eller fysisk.

Step 3: Arbejdet påbegyndes

Det juridiske er nu på plads og arbejdet kan gå i gang. Lad os sige, at det valgte webbureau skal lave en ny hjemmeside for kunden, så udvikler de – som regel – på egen server og på et subdomæne.

Step 4: Udkast sendes til kunden

Undervejs som kunde kan du følge med fra sidelinjen på en udviklerdomæne. Når webbureauet mener, at opgaven er ved at være færdig, beder de kunden om at tjekke hjemmesiden igennem og få de sidste rettelser på plads. Gennemgå gerne hjemmesiden sammen ved siden af hinanden. Det er med til at formindske eventuelle misforståelser og tvivl.

Step 5: Afslutning

Rettelserne er lavet og hjemmesiden er testet fra top til tå. Alt skulle gerne fungere, og du er nu klar til at overtage din nye hjemmeside – Wuhu! Vælger man os, Grafikr, som sit webbureau, så gør vi meget ud af at sætte kunden ind i sin nye hjemmeside, så han eller hun føler sig tryg ved at skrive produkttekster, tilføje produkter osv. Så sørg for, at du bliver sat ind i tingene.

 

Må jeg sende mit næste blogindlæg til dig? 🎉

Indtast din e-mail herunder og vær den første til at få besked, næste gang vi skriver et nyt blogindlæg om Shopify eller e-handel
shopify logo

 

 

Erik Holflod Jeppesen

Erik er partner og medstifter af Grafikr A/S. Erik er ansvarlig for den daglige projektledelse, hvor han bl.a. rådgiver kunden undervejs samt drifter igangværende design- og udviklingsprojekter, så kundens idé ender med et succesfuld resultat. Erik holder også et vågent øje med tiden for at sikre, at deadlines bliver overholdt.