Shopify Augmented Reality: Den næste store tendens?

E-commerce | 9 minutters læsning

Af Erik Holflod Jeppesen – Founder, Grafikr A/S

29. marts, 2022
Shopify Augmented Reality

 

I dag tager vi et kig ind i krystalkuglen. 

 

Vi skal nemlig se nærmere på Augmented Reality inden for e-commerce.

Via Product Media kan du i Shopify tilføje AR i din webshop – og dataene taler for sig selv (hæng på – vi kommer til de konkrete tal senere). Mange af de førende brands er allerede sprunget på vognen – og i det her indlæg ser vi nærmere på, hvorfor du bør overveje at gøre præcis det samme. 

Hop med os på tidsrejsen og bliv klogere på det, der med stor sandsynlighed bliver den næste store ting inden for e-commerce. 

Augmented reality til e-commerce: Den korte intro 

Selvom du ikke tænker over det, bruger de fleste af os AR-teknologi næsten dagligt – fx er Augmented Reality i dag et kerneelement i Snapchat, som du kan se et eksempel fra herunder:

Helt kort er Augmented Reality: Teknologi, som udvider vores fysiske verden ved eksempelvis at lægge et lag af “digitale” objekter oven på virkeligheden såsom grafik, lyd eller video. 

Men… Hvad er Augmented reality inden for e-commerce? 

Når Augmented Reality, også kaldet AR, bruges inden for e-commerce, bruges det først og fremmest til 3D-kortlægninger af produkter, der gør det muligt at se et produkt 360 grader.

 

💡 Shopify Augmented Reality kan se ud på mange forskellige måder – en af de mest tilgængelige er 3D. Her får kunderne mulighed for selv at trykke, dreje og gå på opdagelse i produktet i et 3D-billede, hvor de kan se alle detaljer og få en bedre rumfornemmelse af produktet.

Lad os tage et eksempel på typisk brugeradfærd:

Forestil dig det her (uden AR) 😴

Maria leder efter nye barstole til sit køkkenalrum. Hun har rigeligt at se til med job, hjem og tre uvorne unger. Så Maria gør som de fleste: Går online.

Hun finder en barstol, men hun har svært ved at vurdere, om den passer ind. Maria gider ikke at bruge sine penge på hvad som helst, og hun vil hellere give lidt ekstra for det helt rigtige.

Så hun smutter fra kurven og får aldrig gennemført købet.

I stedet ender hun nok med at svinge forbi den lokale møbelbutik, hvor hun kan se og røre barstolen.

Forestil dig så det her i stedet (med AR) 🤩

Maria har fundet en barstol online, hun umiddelbart tænker, er et godt match.

Hun kigger på billeder – og så går hun ellers i krig med AR-modellen af barstolen. Her får hun en fornemmelse af hele produktet.

Og nu kan Maria faktisk se, at den barstol ville passe perfekt ind i det elskede køkkenalrum.

Så Maria putter seks styk i kurven og gennemfører købet.

Og der er meget lille risiko for, hun returnerer dem – for hun ved, hvad hun får.

 

Det korte af det lange:

Augmented Reality eliminerer kløften mellem brugernes oplevelse af en fysisk butik og online shopping. 

Og jo, Augmented Reality har i den grad fået luft under vingerne på grund af en vis verdensomspændende pandemi. Men sandheden er, at netop den her slags brugeroplevelser er kommet for at blive – noget, tallene understøtter. 

Ifølge Shopifys egne data, er konverteringsraten på produkter med AR-indhold 94% højere end dem uden.

 

 

Den lader vi lige synke ind et øjeblik.

Og i mellemtiden får du et par eksempler på, hvordan vi hos Grafikr har brugt Shopify Augmented Reality.

2 eksempler på, hvordan vi har brugt Shopify Augmented Reality i praksis:

Nichba:

De besøgende hos Nichba bruger 133% længere tid på den nye webshop, da de har mulighed for at gå på opdagelse i Nichba’s inspirerende møbelunivers, hvor AR kan tage en del af æren.

Kunderne hos Nichba er placeret i hele verden og hvis de ikke har mulighed for at se og mærke produkterne i virkeligheden, så kan Shopify’s Augmented Reality hjælpe dem godt på vej alligevel. De kræsne købere kan via AR se alle deltajerne på produkterne og placere dem i sit hjem, inden de trykker på “læg i kurv”-knappen.

Pedestal:

Ethverts hus hellige alter fortjener at komme op på en Pedestal og nogle gange så er det bare nemmere at overtale sin bedre halvdel, når du kan vise resultatet på forhånd via Augmented Reality. På den måde sikrer vi husfred og høje konverteringsrater.

Se videoen herunder, hvor du kan fornemme, om produktet vil passe ind i din stue.

Tørlagt for idéer?

Her er 3 vidt forskellige bud på Augmented Reality fra den virkelige verden:

Matas – prøv makeuppen på, før du trykker køb

Makeup er vanvittigt svært at bestille online. Hvis ikke, du kender produktet og farven i forvejen, kan du skyde en hvid pil efter at ramme rigtigt. 

Og det er en kæmpe hæmsko, når det kommer til at shoppe makeup online. 

Derfor er det oplagt, at Matas er begyndt at inkorporere AR i deres shopping-oplevelse. Du kan simpelthen prøve flere af deres produkter på ved hjælp af AR, så du nemt og hurtigt kan vurdere, om den der læbestift nu er den rigtige farve til dig. 

ASOS – Umuligt at holde fysiske photoshoots? Intet problem

ASOS har brugt Augmented Reality til mere eller mindre at begå en genistreg. 

Under pandemien var det næsten umuligt at afholde fysiske shoots.

Rimelig problematisk for en shop som ASOS. 

Løsningen? Augmented Reality, der gav brugerne en realistisk idé om tøjets tekstur, pasform og fald – uden, der nogensinde var brug for fotostudie, modeller eller fotograf. 

IKEA – se møblerne i dit eget hjem

En stor procentdel foretrækker stadig at shoppe i fysiske butikker, fordi de kan røre ved og se produktet med deres egne øjne. 

Et behov, du faktisk kan dække i din online shop med Shopify Augmented Reality – I Shopify kan du nemlig gøre det samme, som IKEA har gjort i deres app IKEA Place. 

Her kan du se produkter i dit eget hjem – i en-til-en-størrelse, så du kan prøve af, om det passer ind, før du svinger kortet. 

Og nu the million-dollar question:
Er Shopify AR overhovedet relevant for dig?

Det korte svar er ja. 

Ligesom alt andet er der ikke en one-size-fits-all, når det kommer til webshops. 

Og dog. 

For selvom du måske ikke tænker, at Shopify Augmented Reality kan passe ind i din biks, vil jeg vove at påstå, at jo, det kan den godt.

Det absolut fedeste ved AR er, at du skaber en virkelighedstro oplevelse for dine kunder, uanset om de sidder i bussen eller foran flimmerkassen.

Når det er sagt, er der 3 typer af webshops, der har ekstra meget at vinde med AR:

 1. Interiør: Sælger I møbler, lamper og andet større interiør? Så kan Shopify Augmented Reality potentielt set være en guldgrube for jer, fordi kunderne på den måde kan placere drømmekøbet i deres hjem og se præcis, hvordan det kan komme til at se ud.

 2. Beauty: Om det er hårfarve eller makeup, kan I give jeres online salg en hestesko af de helt store med AR. Det fjerner usikkerheden hos kunden, og så køber hun hos jer frem for hos den lokale beautybiks.

 3. Eyewear: De fleste svinger stadig forbi deres lokale optiker, når de skal have nye solbriller eller briller. Men det er et værre hyr. Man bliver stresset, og udvalget er ofte til den sparsomme side. Så prøv lige at forestille dig, hvis kunden kunne prøve alle jeres briller i ro og mag derhjemme?

Opsummering: Derfor er Shopify Augmented Reality en bølge, du ikke vil misse:

 • Produkter med AR-element har en 94% højere konverteringsrate end dem uden
 • AR giver dine kunder al den information, de har brug for
  Med Shopify Augmented Reality giver du nemt og hurtigt dine kunder al den information, de har brug for, for at kunne foretage et velinformeret køb – samtidig kan du highlighte de USP’er ved et produkt, der kan være svære at beskrive med ord.
 • Du fjerner kløften mellem online og fysisk shopping

Der er stadig rigtig mange, der foretrækker at shoppe i fysiske butikker. Men det tal kan AR i den grad være med til at ændre på.

 • Dine kunder bliver trygge ved dig og dine produkter
  Med Shopify Augmented Reality kan du give dine kunder en virkelighedstro oplevelse, og det kan mane rigtig(!) mange af deres indvendinger og tvivl til jorden. For de ved præcis, hvad de bestiller.
 • Shopify Augmented Reality er ikke kun relevant for en “lille lukket klub”

Om du sælger cykler, boliginteriør, tech eller tøj, vil dine besøgende klappe i hænderne, hvis du udover billeder har Augmented Reality i din shop.

 

Stadig i tvivl, om AR er det rigtige for din shop?

AR er i teorien relevant for rigtig mange produkter. Men bare fordi du kan bruge AR i din webshop, betyder det ikke, at du skal

 

Før du sætter gang i projektet, så spørg dig selv: 

Vil min målgruppe kunne forstå det og rent faktisk få det brugt? Hvis svaret er nej, kan det godt være, du skal fjerne fingeren fra AR-aftrækkeren og i stedet bruge krudtet på at optimere andre dele af din webshop.

Erik Holflod Jeppesen

Erik er partner og medstifter af Grafikr A/S. Erik er ansvarlig for den daglige projektledelse, hvor han bl.a. rådgiver kunden undervejs samt drifter igangværende design- og udviklingsprojekter, så kundens idé ender med et succesfuld resultat. Erik holder også et vågent øje med tiden for at sikre, at deadlines bliver overholdt.