Shopify B2B – styrk din forretning med B2B e-commerce

E-commerce | 4 minutters læsning

Af Erik Holflod Jeppesen – Founder, Grafikr A/S

29. december, 2022

Vi har længe savnet en god mulighed for at lave B2B webshops med Shopify, men det ser ud til, at vi ikke skal vente længere. B2B handel er i generelt vækst og vi ser en ændring i kundeforventningerne som stiger og flere ønsker en opnå en “e-handels-følelse” frem for at anvende forældede systemer og lange, manuelle e-mails med prislister lavet i Excel. Shopifys seneste skud på stammen er “Shopify B2B”, som vi vil dykke ned i dette blogindlæg.

Det skal være slut med støvede brugeroplevelser og vi har set flere tredjepart apps og B2B-portaler komme frem de seneste få år, så det var blot et spørgsmål om tid, før Shopify kom med deres forbedrede version, som giver en god brugeroplevelse for både forhandlere og kunder.

 

 

Hvad er Shopify B2B?

Med Shopify B2B kan du sælge direkte til virksomheder på din egen Shopify Plus webshop, uden at du skal have en masse tredjeparts apps eller ustabile løsninger. Med Shopify B2B er det muligt at oprette unikke prislister til forskellige kundegrupper. Ligeledes kan du tilpasse betalingsbetingelser, valuta og meget mere.

Du husker måske “Shopify Wholesale”, som var tilgængeligt for Shopify Plus webshops. En af de store forskelle på Shopify B2B og den gamle Wholesale-funktion er, at Shopify B2B  får adgang til  kernen af din Shopify webshop: Temaer, scripts, API-adgange, rabatter mv. Derudover kan der oprettes brugerprofiler med forskellige indstilligner.

Du kan læse mere om Shopify B2B på Shopifys hjemmeside.

 

Sådan kommer du i gang med Shopify B2B

Der er to måder hvorpå du kan oprette din nye B2B løsning. Du kan lave en “blandet” eller en “dedikeret” løsning.

Lad os starte med at kigge nærmere på en “blandet løsning”, hvor du samler det hele et sted…

Blandet B2B

Her accepterer din webshop ordrer fra både virksomheder (B2B) og fra privatpersoner (B2C). For at dine B2B-kunder kan handle på din webshop skal de logge ind på en konto, hvorefter de har adgang til de engrospriser og betalingsbetingelser, som du har oprettet til deres profil.

En af fordelene ved at bruge denne løsning, er, at du får alt dit data ét sted: Du har kun ét sted at administerere.

Nedenstående punkter gælder som udgangspunkt for en “blandet B2B”-webshop:

 • Som standard kan B2B-kunder ikke bruge rabatkoder.Hvis du aktiverer rabatkoder, kan både B2B- og B2C-kunder bruge de samme rabatkoder.
 • Som standard kan B2B-kunder ikke bruge gavekort. Men hvis du aktiverer gavekort, kan både B2B- og B2C-kunder bruge gavekort.
 • Som standard kan B2B-kunder ikke påvirkes af Shopify Scripts, der påvirker “line item discounts”. Hvis du aktiverer Shopify Scripts, påvirkes både B2B- og B2C-kunder.
 • B2B- og B2C-kunder ser den samme webshop og får dermed samme oplevelse. Laver du ændringer i dit tema, så gælder det får både både B2B- og B2C-kunder.
  Til de lidt mere tekniske: Der kan foretages ændringer i dit tema, der kun påvirker dine B2B-kunder, ved at redigere temakoden og bruge customer.b2b liquid-variablen.
 • Dit dashboard kombinerer KPI’s fra både B2B og B2C. Det er kun under “salgsrapporter” som der skelnes mellem B2B og B2C.
 • Hvis du opsætter e-mail flows så som “cart abandonment”, så er det de samme for B2B og B2C.
 • Forsendelsespriser og metoder er de samme for B2B og B2C.

 

Dedikeret B2B

Hvis du vælger et lave en dedikeret B2B webshop, så er det som navnet antyder: En webshop, som kun kan bruges af dine B2B-kunder. Her kan du lave specifikke indstillinger for B2B-kunder i en dedikeret webshop.

Ved at lave en dedikeret webshop til B2B, så kan du bedre  segmentere lager og forretningsdata mellem dine B2B- og B2C-butikker. Derudover kan du bruge scripts og rabatkoder uden bekymring, da kun B2B-kunder bruger butikken.

En dedikeret B2B webshop kræver, at du opretter en ny webshop hertil og eventuelle integrationer til 3PL eller ERP skal oprettes på ny. Hvis du ikke behøver at skelne mellem dine B2B- og B2C-kunder, bør du overveje at gå med en “blandet B2B”-løsning, som beskrev længere oppe i blogindlægget.

Da det kun er B2B-kunder som anvender din dedikerede webshop, så kan du lave ændringer og indstillinger, som B2B-kunder bliver påvirket af, så som:

 • Aktivere rabatkoder
 • Aktivere funktionen for at bruge gavekort
 • Shopify Script som påvirker line item discounts
 • Ændre i din webshops tema eller navtion
 • Dine KPI’er fra dit Shopify Dashboard omhandler kun information fra dine B2B-kunder
 • Tilpasse dine e-mail flows og transaktionelle e-mails, således de er tilpasset B2B
 • Du kan bruge dedikerede forsendelsesmetoder og -satser, som er tilpasset B2B

 

Grafikr’s Unikke B2B setup i Shopify

Vi har længe arbejdet på en forbedret løsning til at drive en B2B webshop i Shopify. Vi har fundet ud af, at der ikke er en løsning, som passer alle, men hvert et setup er unikt og kræver derfor tilpasninger. Går du med overvejelser om at starte din B2B webshop, så lad os tage en uforpligtende snak.

Du kan booke et 30 minutters indledende møde med Lasse fra Grafikr lige her

 

Overvejelser du skal gøre dig, inden du går i gang med Shopify B2B

Shopify B2B er kun tilgængelig med Shopify Plus, som er Shopify’s enterprise løsning, som starter på en månedlig pris på $2000 USD. Har du i forvejen en Shopify Plus webshop, så er det nemt og hurtigt at komme i igang.

Ellers skal du være opmærksom på disse punkter:

 • Ordrer har et max på 500 line items, hvilket betyder, at hvis en ordre består af mere end 500 unikke produkter, så vil ordren fejle
 • Subscriptions er ikke kompatibel med B2B
 • Har du allerede en webshop, som er bygget med en masse apps og integrationer, skal du være opmærksom på om disse spiller sammen med B2B
 • I skrivende stund kan virksomheder ikke blive oprettet via en CSV-fil upload, men skal oprettes manuelt i Shopify

Nedenstående funktioner er ikke med som standard på B2B ordrers. Hvis du skal have dem aktiveret, så kontakt gerne os, så kan vi hjælpe:

 • Rabatkoder
 • Shopify Script til line item discounts
 • Betaling med gavekort

Nedenstående funktioner er i skrivende stund ikke mulige for B2B ordrers:

 • Ændre kunden på en B2B ordrer
 • Aktivere muligheden for at give drikkepenge (tipping) i checkout
 • Salg af digitale produkter
 • Accelerated checkout, hvilket betyder, at betaling med payment wallets ikke virker
 • Shopify scripts som påvirker priser eller produkter (line items)

Bemærk at begrænsningerne er som udgangspunkt. Vi kan som regel altid finde en løsning, som passer til dine behov, men det kræver oftets en workaround.

 

Afslutning

Shopify kommer løbende med opdateringer til deres nye B2B løsning. Senest har det været en opdatering til API’en for “Business Customer” og muligheden for at lave ordrekladder i checkout. Vi forventer også at se opdateringer, som kan sende betalingspåmindelser ud til kunder, som ikke har betalt faktura samt muligheden for kunderne så de kan tilpasse deres profil, så det passer ind i deres branding.

 

Erik Holflod Jeppesen

Erik er partner og medstifter af Grafikr A/S. Erik er ansvarlig for den daglige projektledelse, hvor han bl.a. rådgiver kunden undervejs samt drifter igangværende design- og udviklingsprojekter, så kundens idé ender med et succesfuld resultat. Erik holder også et vågent øje med tiden for at sikre, at deadlines bliver overholdt.