1.000.000 Shopify webshops sprænger rammerne på Black Friday / Cyber Monday

Shopify | 1 minuts læsning

Af Erik Holflod Jeppesen – Founder, Grafikr A/S

4. december, 2019
Shopify BFCM

Shopify står klar med de nyeste tal fra Black Friday og Cyber Monday 2019. De nyeste tal indikerer at årets største shoppedag har klaret sig med bravour, når du sidestiller resultaterne fra i år med resultaterne fra sidste år.

Få et hurtigt overblik over Black Friday / Cyber Monday 2019

shopify 1 million

Shopify’s Black Friday Cyber Monday data er baseret på over en million webshops fordelt over 175 lande fra fredag d. 29. november 2019 til d. mandag d. 2. december 2019.

 

Stigende omsætning på 60% for Shopify webshops

I 2018 omsatte Shopify webshops på verdensplan for DKK 12,14 mia til Black Friday / Cyber Monday.

I år omsatte Shopify webshops for 60% mere, omtrent DKK 19,56 mia. Jf. en undersøgelse fra Foreningen for Dansk Internethandel (FDIH) omsatte danske webshops for DKK 750 mio., som er en stigning på 50-60% i modsætning til 2018.

 

Shopify BFCM

Stigende antal af Shopify webshops på 61%

Den positive stigning i omsætningen skyldes blandt andet det voksende antal af Shopify webshops verden over.  I 2018 var der 600.000 Shopify webshops på verdensplan.

I dag er dette tal steget til +1.000.000 million Shopify webshops. Det vil sige, at antallet af Shopify webshops er steget med over 61% fra 2018 til 2019.

 

Stigende forbrug af smartphones på Black Friday / Cyber Monday 2019

En ting, der er værd at hæfte sig ved i år ved BFCM, er forbrugernes foretrukne enhed, da de shoppede: Telefonen var den mest foretrukne enhed at shoppe fra, hvor 69% af alle salg kom derfra mens kun 31% kom fra desktop.

Hvis ens webshop ikke var optimeret til mobilen, så kostede det altså dyrt denne dag. Vi anbefaler derfor, at du som webshopejer løbende arbejder på at forbedre din konverteringsrate – både på desktop og specielt på mobil.

 

Stigende salg pr. minut

Det maksimale salg pr. minut var i 2018 på DKK 5,8 mio. mens det i år lå på DKK 10,1 mio. 

 

Hvordan klarede din webshop sig på Black Friday / Cyber Monday?

Forudsætningen for at din Shopify webshops leverer de salg, som du forventer på dage som Black Friday og Cyber Monday, men sådan set også på alle andre mærkedage er, at du er oppe på mærkerne og er forberedt. Læs 10 råd om at forberede sig til denne mærkedag her

Vi hjalp flere webshops med at re-designe deres webshop til Black Friday, i form af ekstra sektioner,  bannere og udseende, så der var et gennemgående tema på webshoppen, som differentierede sig fra det normale udseende; Dette var med til at understrege overfor de besøgende, at den givne webshop afholdt Black Friday og tilbød eksklusive rabatter på netop denne mærkedag. 

Hvis du vil sikre dig, at din webshop har de bedste forudsætninger for at konvertere de besøgende om til betalende kunder op til julehandlen 2019,  så tag en uforpligtende samtale med Lasse Koitzschlk@grafikr.dk eller tlf: 71 71 70 71

Erik Holflod Jeppesen

Erik er partner og medstifter af Grafikr A/S. Erik er ansvarlig for den daglige projektledelse, hvor han bl.a. rådgiver kunden undervejs samt drifter igangværende design- og udviklingsprojekter, så kundens idé ender med et succesfuld resultat. Erik holder også et vågent øje med tiden for at sikre, at deadlines bliver overholdt.