Shopify Instagram shopping

Shopify | 2 minutters læsning

Af Erik Holflod Jeppesen – Founder, Grafikr A/S

30. april, 2018
ig shopping

Sælg dine produkter på Instagram

Du har mulighed for at “tagge” dine produkter på dine billeder, som dine følgere på Instagram kan se, når de browser igennem appen. Denne funktion er langt om længe tilgængelig for danske Shopify webshops. Dine følgere på Instagram kan blot klikke på dine billeder og dernæst handle dine produkter.

Eksemplet nedenunder viser, hvordan Soulland gør sig brug af Instagram Shopping, da deres webshop også er skabt i Shopify.

instagram shopping

Følgende krav er gældende, før Instagram Shopping kan lade sig gøre:

– Du skal have en Facebookside med en Facebook Shop
– Du skal bruge Shopifys ”Online store sales channel”
– Du skal have en Business Instagram konto
– Du skal minimum have et ”Basic”-abonnement i Shopify
– Du skal have den nyeste Instagram opdatering

Dine produkter, som du ønsker at sælge på Instagram, skal følge Facebook’s reglement.

Før du går i gang med at sælge på Instagram, skal du sikre dig, at din Facebook shopping er på plads. Det er nemlig et krav, før du kan komme i gang, da det er her, du tilføjer dine produkter til.

Opsætning af Instagram Business profil

Du kan bruge din almindelige Instagramprofil og lave den om til en businessprofil ved at gøre følgende:

1) Log ind på din Instagram konto og gå til ”Settings”
2) Vælg ”Switch to business profile” og følg de trin, der kommer efterfølgende. Her vil du nemlig skulle forbinde din konto til din Facebookside. (NB: Sørg for at du forbinder til den Facebookside, du har forbundet med Shopify)

 

Må jeg sende mit næste blogindlæg til dig? 🎉

Indtast din e-mail herunder og vær den første til at få besked, næste gang vi skriver et nyt blogindlæg om Shopify eller e-handel
shopify logo

 

 

Info om Instagram Shopping

Med Instagram Shopping til din webshop har du mulighed for at tagge op til 5 produkter og når man klikker på dit billede, får vist de enkelte tags og klikker man videre får man vist følgende informationer:

– Produktbillede
– Produktbeskrivelse og pris
– En “køb nu”-knap som linker til den specifikke produktside på din webshop.

I skrivende stund er Instagram Shopping en effektiv måde at genere salg på fra organiske opslag, da det altså ikke er muligt at promovere disse opslag i skrivende stund, men mon ikke det kommer.

Instagram Shopping giver dig en muligheden for at engagere dine brugere på en ny og kreativ måde, samtidigt med at det kan skabe trafik til din webshop fra Instagram-appen, hvor det tidligere kun har været via annoncer og dit link i din biografi, som har gjort dette muligt og brugervenligt.

Erik Holflod Jeppesen

Erik er partner, CMO og medstifter af Grafikr A/S.Erik er ansvarlig for den daglige projektledelse, hvor han bl.a. rådgiver kunden undervejs samt drifter igangværende design- og udviklingsprojekter, så kundens idé ender med et succesfuld resultat. Erik holder også et vågent øje med tiden for at sikre, at deadlines bliver overholdt.