Rabatkoder i Shopify

“Rabatkoden kan ikke benyttes på i forvejen nedsatte varer” –  den sætning er du helt sikkert stød på før, men hvordan kan man sikre sig, rent teknisk, at det virker sådan? Se videoen, hvor vi på en Shopify test-webshop viser et muligt set-up, således at dine rabatkoder kun virker på varer, som ikke er nedsat.

Se videoen på 2 minutter herunder

rabatkoder shopify

“Rabatkoden kan ikke benyttes på i forvejen nedsatte varer”-funktion

For at få denne funktion til at virke i Shopify, så kan nedenstående forslag være en løsning.

 

1) Opret en collection

Opret en collection hvor conditions er “compare at price” + “is equal to” + “0 DKK”. Denne collection kan du kalde for “ikke nedsat”.

 

2) Opret rabatkode

Dernæst opretter du din rabatkode i Shopify, hvilket gøres under sektionen “discount codes”. Rabatkoden, som du opretter, må kun anvendes på den collection, som du netop har oprettet ved navn “ikke nedsat”.

 

3) Redigér dine produkter

Nu skal du sørge for, at priserne på dine produkter er indtastet korrekt. I feltet “compare at price” skal du aktivt skrive “0”. Der er mange, som nemlig ikke aktivt indtaster “0” i dette felt, da det tildels kan føles underligt, da der er en placeholder-tekst hvor der i forvejen står “0”. Men det er netop den fejl, som mange begår. Så for at dette set-up skal virke, så skal du altså indtaste 0. Det betyder nu, at rabatkoden vil virke på de produkter, hvor “compare at prise” er sat til at være “0”.

Disclaimer: I videoen udtaler vi ved 1:28 at “forskellen skal være lige med 0 kr”, men vi mener, at der blot skal stå “0 kr” ved “compare at price”.