Pop-ups på hjemmesider og webshop kan enten være en lukrativ lead-generator til din e-mailliste – og påvirke din omsætning i en positiv retning, eller de kan være en stor pinsel for dine besøgende og dræbe hele brugeroplevelsen.
Nødvendigvis gør du ikke noget forkert, da der altid vil være de typer, som ikke kan fordrage hjemmesider, som anvender pop-ups.
Mange marketers og webshop-ejere har fået øjnene op for pop-ups og bruger dem til at øge opmærksomheden omkring et givet budskab. Det kunne være en rabatkode, generel list-building eller noget helt tredje.
Kan pop-ups forbedre brugeroplevelsen?
Du kan sagtens skabe pop-ups, som forbedrer hele brugeroplevelsen på din hjemmeside – du skal blot knække koden ved at teste dig frem. Først og fremmest så handler det i den grad om timing, målretning, relevans og design. Den største årsag til at folk ikke kan lide pop-ups er, at de enten virker forstyrrende eller ikke bringer værdi.
Kilde: Undersøgelse lavet af Inbound.org
Fejl 1: Forkert timing
Den største fejl er forkert timing. Du har sikkert selv prøvet at besøge en hjemmeside, hvor der fremkommer en pop-up efter 2 sekunder – uden du har foretaget noget specifikt der burde aktivere denne pop-up.
Eksempel på en “full-page takeover” fra GrowthHackers.com
Flere og flere websites gør brug af en “full-page takeover”, som også kan være yderst effektiv, men hvis den bliver aktiveret uden nogen grund, så dræber du din brugeroplevelse.
Hvad er den rigtige timing så?
Hvis du vil have user experience (brugeroplevelse) for øje, så skal din pop-up skabe værdi for brugeren – og det gør den kun ved at blive aktiveret på det rigtige tidspunkt.
Eksempel: Har du skrevet et langt blogindlæg og en bruger har næsten læst det til ende, så er det et tegn på, at du har med en loyal og engageret bruger at gøre og derfor kan du aktivere en pop-up når brugeren f.eks. har læst 90% af blogindlægget eller brugt over x-antal sekunder på den specifikke URL.
Det næste punkt er relevans og indhold – for uden det, er timingen ligegyldig.
Fejl 2: Din målretning
Forkert målretning er et stort problem: Du viser ikke din pop-up (eller dens indhold) til de rigtige – den er altså ikke relevant.
Lad os antage at du driver en SaaS-virksomhed; Du har en pop-up målrettet mod organiske førstegangsbesøgende, hvor budskabet er, at de kan modtage e-mails, når du har opdateringer til dit produkt. Dette vil ikke være relevant, da de netop er landet på et blogindlæg og altså ikke har læst om selve dit produkt – og det er første gang de ser på din side.
Istedet ville det være mere relevant med en e-bog til disse førstegangsbesøgende, som handler om det samme emne, som de læser om på din blog.
Sådan får du styr på din målretning
Hvis du skal være sikker på at opnå en høj relevans, så sørg for at budskabet på din pop-up omhandler nogenlunde det samme, som det indhold den besøgende netop læser om. Så hvis du har en kategoriside på din webshop som omhandler “sofaer”, og vi antager at du sælger møbler, så kunne dit budskab i pop-uppen være:
Top 10 budget-venlige sofaer
Sådan indretter du drømmestuen med vores billigste sofaer.
Klik her og se listen
Eksempel på budskab til en exit intent pop-up
Ved en pop-up med den slags budskab, så ville det være relevant at aktivere den som en “exit intent pop-up”. Det betyder, at pop-uppen bliver vist, når en bruger skal til at lukke siden ned og altså fører musen over “kryds”-ikonet i sin browser.
Fejl 3: Manglende værdi
Har du nogensinde set en pop-up, hvor der står: “Tilmeld dig vores nyhedsbrev” efterfulgt af en sign-up form, så du kan indtaste din e-mail? Der står altså ikke, hvilken værdi jeg får igen, hvis jeg giver min e-mailoplysninger væk? Derudover er selve overskriften bare ikke særlig appetitlig og alt for kedelig.
Denne slags overskrifter og pop-ups med manglende forklaring virker kun overfor en meget loyal type brugere, som har en høj kendskabsgrad til dit brand og som blot ønsker at få opdateringer fra dig. Dette udgør dog en meget lille procentdel af alle dine besøgende.
Hvilken værdi kan jeg give?
Driver du en webshop, så kan det være værdifuldt for dine besøgende at opnå en form for rabat. Det kan være en rabatkode til førstegangsbesøgende, hvor pop-uppen bliver aktiveret efter x-antal sekunder eller som en “exit intent pop-up”, hvis de skal til at forlade kurven.
Sørg for at skriv fangende tekster og spil eventuelt på urgency, hvor budskabet kunne være: “KUN I DAG – SPAR 15%”, efterfulgt af en mere detaljeret beskrivelse. Bruger du “kun i dag”-princippet, så skal du ikke bruge det hver dag – så går hele idéen med urgency væk og du mister loyalitet.
Disse tools kan du bruge
WordPress: Installér Yeloni
Driver du en WordPress website eller en WooCommerce webshop, så kan vi anbefale at hente det plugin som hedder Yeloni. Der findes både en gratis version samt en premium, som giver dig nogle ekstra fordele.
Du har mulighed for at integrere din pop-up med f.eks. MailChimp, lave exit-intent pop-ups samt lave detaljeret målretning.

Shopify: Vi anbefaler Privy
Driver du derimod din webshop i Shopify, så kan du kigge nærmere på den app som hedder Privy. Her er det hurtigt og gratis at komme igang og det er yderst brugervenligt at tilpasse sin pop-up efter et design, som man selv kan lide.
Privy har også et overskueligt dashboard som viser dig statistikker og generel performance. Vælger du deres premium version har du bl.a. mulighed for at lave A/B splittesting samt en masse andre fordele.