De bedste plugins til WordPress

Tips & tricks | 7 minutters læsning

Af Erik Holflod Jeppesen – Founder, Grafikr A/S

7. december, 2017
wp plugin

Bedste plugins til WordPress – samlet oversigt

Hvis du er på udkig efter de bedste plugins til WordPress, så er du havnet det rigtige. Jeg har samlet vores favorit plugins til WordPress i ét indlæg.

De bedste plugins til WordPress er opdelt i forskellige kategorier og du behøves selvfølgelig ikke at installere dem alle. Grafikr har gennem årene udviklet mange websites i WordPress, men er anno 2021 udelukkende et fokuseret e-commerce bureau, som arbejder med afsæt i webshopplatformen Shopify: Hvad er forskellen på WooCommece og Shopify? 

Hvad er et WordPress plugin?

Før listen med de bedste plugins til WordPress for alvor begyndes, så kommer der først en definition på hvad et plugin egentligt er:
Du kan sammenlige plugins med apps. Det er et ekstra modul, som en tredjepart har udviklet, som du kan installere på din WordPress hjemmeside.

I stedet for at udvikle en ny funktion selv, f.eks. et bookingsystem, kalender, pop-ups eller noget helt fjerde, så findes der som regel plugins til den slags. Det er vigtigt, at du holder dine plugins opdateret, så du altid har den nyeste version og minimere sikkerhedshuller.

Oversigten over de bedste WordPress plugins

Bedste WordPress plugin til SEO

yoast seo

Yoast SEO
Yoast SEO har over 5 millioner aktive installationer og er uden tvivl mit favorit plugin, når det kommer til onpage SEO. Det er et plugin, som jeg anbefaler at installere, hvis du går op i det tekniske aspekt i dine tekster.

Der kommer løbende opdateringer til pluginnet i takt med den generelle udvikling i SEO-universet og det er fedt at se, hvordan pluginnet konstant forbedrer sig.

Bedste plugin til cache

wp super cache

WP Super Cache

Med et cache plugin kan du reducere loadtiden på din hjemmeside. Din hjemmesides hastighed spiller en vigtig rolle og har stor indflydelse på din ranking hos Google, men specielt også vigtigt ift. hvordan brugerne oplever dit website.

WP Super Cache er nemt at sætte op og teste af. Vi har tidligere skrevet et blogindlæg hvor du kan se mere om selve opsætningen – kan læses her>.

Bedste plugin til kontaktformularer

contact form 7

Contact form 7

Contact form 7 er et fantastisk plugin, som også hører med mange themes, når du installerer det. Her har du mulighed for nemt at sætte en kontaktformular op, som dine besøgende kan anvende.

Udover standartfelter, så som emne, navn, besked o.lign., kan du nemt bygge videre på kontaktformularen og opsætte custom fields og f.eks. give brugerne mulighed for at vedhæfte filer i deres beskeder til dig. Har man lidt kendskab til CSS, så er det også nemt at style, som du ønsker det.

Bedste sikkerhedsplugin

wordfence

Wordfence

Sikkerhed er også en af de vigtigste faktorer. Både for dine kunder, når de handler på din webshop, men også for din egen skyld; Din hjemmeside skulle nødigt blive hacket.

Jeg har tidligere skrevet et blogindlæg omhandlende WordPress sikkerhed, hvor du kan læse best practices til at holde din hjemmeside sikker.

Et godt sikkerhedsplugin er Wordfence, som er nemt at sætte op. Mange andre sikkerhedsplugins godt kan kræve teknisk kyndighed at sætte op.

Bedste plugin til at tage back-ups

updraft plus

UpdraftPlus

Hvornår har du sidst taget en back-up? Tænk nu hvis uheldet var ude… Du skal have et back-up plugin installeret på dit website og helst automatisere det, så det tager backup både af din database og af dine filer – efter et interval som du bestemmer.

Her kan UpdraftPlus anbefales, hvor du både har mulighed for at lagre backuppen lokalt eller online og ikke mindst planlægge den

Bedste plugin til webshops

woocommerce

WooCommerce

Vil du drive en webshop med WordPress som CMS, så er WooCommerce det eneste rigtige. Installerer du WooCommerce, så får du alle de gængse shop-funktioner. Derudover er WooCommerce er en skalérbar løsning, hvor du aldrig vil føle dig begrænset ift. funktionalitet.

Læs mere om mulighederne med en WooCommerce webshop her

Bedste plugin til abonnementplatforme

woo subscription

WooCommerce Subscriptions

Vil du sælge et produkt eller service på abonnement mod månedlig betaling, så skal du installere WooCommerce Subscription. Pluginnet koster $199 årligt, men pengene er givet rigtig godt ud.

Vi har arbejdet med WooCommerce Subscription i flere sammenhænge og det er et at de bedst-udviklede plugins, som vi har mødt. Har du kendskab til PHP, så er der mulighed for at tilpasse det, som du vil.

Bedste plugin til oversættelse

loco translate

Loco Translate

Selvom du vælger “dansk” som sprog, når du opsætter din hjemmeside, så vil der altid være ord, som ikke er oversat. Her kan du bruge Loco Translate til at oversætte diverse sætninger og ord, uden at du behøves at fave forstand på .mo- og .po-filer.

Bedste plugin til flere sprog

WPML

WPML

Ønsker du en hjemmeside, hvor det skal være muligt at skrifte mellem flere sprog, så skal du have fat i WordPress Multilingual.

Her kan du lave en multi-sproget hjemmeside og nemt lave oversættelser på alt indhold.

Bedste plugin til page building

Visual Composer

Med Visual Composer, også kendt som WPBakery, har du mulighed for at opbygge dine undersider, præcis som du ønsker det. Så snart du har lært det smarte “drag and drop”-system at kende, har det aldrig været nemmere at opsætte smarte undersider.

Visual Composer hører også tit med i mange temaer og det er helt klart et af vores favorit plugins til WordPress.

Bedste plugin til billedekomprimering

smush it

Smush it

Smush Image Compression and Optimization (kendt som WP SMUSH IT) komprimerer og optimerer dine billeder med ét klik, så de fylder mindre og reducerer dermed loadtiden. Det menneskelige øje kan ikke se forskel på kvaliteten af billedet, efter det er blevet komprimeret.

Ligesom jeg skrev tidligere, så skal du være meget opmærksom på din hjemmesides hastighed, hvor det her plugin er utrolig anbefalelsesværdigt.

Bedste plugin til forums

bbpress

bbPress

Har du et ønske om at tilføje et “forum” på din hjemmeside, så skal du installere bbPress. Pluginnet er udviklet af WordPress selv, hvilket sikrer dig et plugin i højeste kvalitet.

Såfremt du ønsker et avanceret forum med flere funktioner, så er WordPress ikke den mest oplagte platform at vælge, men bbPress er godt til et standard-forum.

Bedste plugin til dashboard

dashboard

GADWP

Med Google Analytics Dashboard for WP kan du opsætte et dashboard i dit kontrolpanel, så du kan se staststikker: Sidevisninger, unikke besøgene, real-time besøgende, bounce rate o.lign. Det er et godt plugin at have installeret, for at konstant have et indblik i hvordan ens hjemmeside performer, uden at skulle logge ind på Google Analytics.

Pluginnet skal naturligvis kobles op med din Google Analytics konto for at virke

Bedste plugin til anti-spam

akismet

Akismet

Der er intet værre end at bruge tid på at fjerne spam-kommentarer fra ens egen hjemmeside. Spar tiden og installér Akismet, som hjælper dig med at fjerne spam.

Bedste plugin til exit pop-ups

yeloni

Yeloni

Vi har hos Grafikr efterhånden testet en del plugins til dette formål. Valget lå mellem OptinMonster og Yeloni, hvor vi endte med sidstnævne.

Begge plugins er gode, men specielt Yeloni fungerer rigtig godt til intent exit pop-ups. Det er nemt at sætte op rent designmæssigt og der er et hav af mulighed ift. konfigureringen. Der findes både en betalt- og gratis version.

Pluginnet kan kobles op med dit foretrukne mailprogram, f.eks. MailChimp, så dine leads automatisk bliver koblet op på en liste.

Bedste plugin til duplikering

duplicate post

Duplicate Posts

Til tider kan du have brug for at duplikere en side og måske ændre i det tekstmæssige indhold, men beholde selve opstillingen. Her er Duplicate Posts nem og ligetil at anvende.

Pluginnet kan hjælpe dig med at spare tid og er simpelt at anvende.

Bedste plugin til redirection

redirection

Redirection

WordPress-pluginnet kaldet “Redirection” er det mest populære inden for netop redirection. Det er nemt og ligetil at lave 301 redicretions, overvåge 404-fejl og generelt finde løse ender på dit website. Redirections kan være med til at reducere dine fejl og generelt forbedre din ranking og brugeroplevelsen.

Et redirect laves typisk, hvis du ændrer i URL’en på en underside og er med til at bibeholde “linkjuicen”.

Custom plugins?

Du kan komme ud i, at du får brug for et specialudviklet plugin, som ikke allerede findes – eller blot ikke lever op til de krav, som du stiller. Såfremt du skal have udviklet noget unikt, så skal du være velkommen til at kontakte os

Jeg håber, du kunne lide min liste med de bedste plugins til WordPress. Mangler der nogle plugins eller kategorier til listen, så skriv til mig på ehj@grafikr.dk

 

Må jeg sende mit næste blogindlæg til dig? 🎉

Indtast din e-mail herunder og vær den første til at få besked, næste gang vi skriver et nyt blogindlæg om Shopify eller e-handel
shopify logo

 

 

Erik Holflod Jeppesen

Erik er partner og medstifter af Grafikr A/S. Erik er ansvarlig for den daglige projektledelse, hvor han bl.a. rådgiver kunden undervejs samt drifter igangværende design- og udviklingsprojekter, så kundens idé ender med et succesfuld resultat. Erik holder også et vågent øje med tiden for at sikre, at deadlines bliver overholdt.