Valg af webhotel til WordPress

Tips & tricks | 1 minuts læsning

Af Erik Holflod Jeppesen – Founder, Grafikr A/S

5. juni, 2017
webhotel

Har du lavet din egen hjemmeside eller har du haft et bureau eller freelancer til at lave en hjemmeside for dig, så er du måske nu kommet til det punkt, hvor du skal have fundet dig et godt webhotel.

Har du valgt at lave din hjemmeside med WordPress, så findes der en række ting, som du skal være opmærksom på, når du køber webhotel. WordPress er et meget alsidigt system, og det vil med stor sandsynlighed fungerer på langt de fleste webhoteller – dog er nogle webhotel bedre til at håndtere WordPress end andre, og det vil du lære mere om i denne artikel.

Minimumskrav til dit webhotel

Helt grundlæggende så er der to teknologier, der skal være tilstedet på webhotellet, for at det kan køre WordPress:

  • PHP 7 eller højere
  • MySQL 5.6 eller højere

Lang de fleste webhoteller lever op til disse krav, men skriv gerne til den udbyder du har i kikkerten, hvis du er i tvivl – det ville være ærgerligt at binde sig til et webhotel i seks måneder, hvis det ikke kan køre WordPress.

De nævnte teknologier er de teknologier, som WordPress er bygget på, og de skal derfor være installeret på webhoteller for at få systemet til at fungere.

Der kan desuden tilføjes, at WordPress kan køre på både Apache og Nginx servere. Størstedelen af danske webhoteller bruger dog Apache.

Skal jeg betale ekstra for et specialiseret WordPress-webhotel?

WordPress er efterhånden blevet så stort, at nogle webhotel-udbydere er begyndt at specialisere sig i WordPress. Tag f.eks. et kig på danske wphosting.dk eller udenlandske wpengine.com.

Der er dog ingen grund til at vælge en specialiseret WordPress-host. Disses hosts tilbyder måske ekstra features, som kan spille sammen med WordPress, men overordnet set så vil WordPress altså kunne køre fint på webhoteller, som ikke brander sig selv som et specialiseret WordPress-webhotel.

I stedet for at finde en webhoteludbyderen som specialiserer sig i WordPress, så bør du i stedet bruge din tid på at finde et webhotel, som overordnet set tilbyder et godt produkt. Brug f.eks. en sammenligningside som billig-webhosting.dk til at finde gode webhoteller til rimelige priser.

Nedenfor kigger vi videre på en række ting, som et godt webhotel til WordPress bør kunne. Du vil opleve, at ”almindelige” webhoteller også opfylder disse ting, og der er således ingen grund til at vælge et ofte dyrere webhotel med ”speciale” i WordPress.

Kom nemt i gang med en 1-klik installation

Denne forskning er relevant for min hverdag, hvor jeg hjælper virksomhederne med at trænge igennem reklame-skyklapperne. Mit arbejde består rent faktisk af at kombinere den fysiske tilstedeværelse med et digitalt medie – nemlig den digitale goodiebag. Min virksomhed GoodiePack har skabt et værktøj til eventmagere, kursusledere og virksomheder, der ønsker at uddele digitale goodiebags, og således skabe merværdi både for deres sponsorer og deres gæster, medlemmer eller læsere.

En af de ting som et webhotel bør tilbyde, når det kommer til WordPress, er en 1-klik installation af systemet.

Med en 1-klik installation, kan du med få klik installere WordPress på dit webhotel, og du vil således hurtigt kunne få lagt din hjemmeside online.

Kig efter betegnelser som f.eks.:

  • ”1-click-install”
  • ”1-klik installation”
  • ”1-klik toolbox”

… kært barn har mange navne!

Husk SSL-cerfitikat

En sikkerhedsfeature, som alle nye hjemmesider og webshops bør have er SSL, og det gælder også WordPress-hjemmesider.

SSL sikrer, at dine besøgende trygt kan benytte din side, når de f.eks. indtaster følsommere oplysninger i en kontaktformular eller betaler for et produkt i din webshop.

Rent teknisk, så giver SSL en sikker forbindelse mellem din hjemmeside og serveren, så data der sendes mellem de to, er krypteret og dermed umulig at opfange og bruge af en eventuel hacker.

Det webhotel du vælger til din WordPress side, bør tilbyde dig gratis SSL, så simpelt kan det siges. Det er efterhånden en obligatorisk standard, og derfor bør dit webhotel også tilbyde det gratis.

Webhoteludbyderen tilbyder dig typisk gratis SSL igennem SSL-certifikatudbyderen Lets Encrypt, som du kan læse mere om her.

Kom godt i gang med WordPress

Hvis du ikke allerede er godt ind i WordPress, kan det være en god idé at tilegne sig noget viden omkring systemet, inden man går ud og køber webhotel eller får lavet sin side hos et bureau.

NemProgrammering.dk´s WordPress sektion kan du lære en hel masse om WordPress via gratis videoguides. Hvis denne guide ikke har været nok, så findes der desuden en video på siden, som fortæller dig mere om valget af webhotel til WordPress.

Vi håber at denne guide har hjulpet dig til at vælge det webhotel, der er det rette for dig og din WordPress-hjemmeside.

 

Må jeg sende mit næste blogindlæg til dig? 🎉

Indtast din e-mail herunder og vær den første til at få besked, næste gang vi skriver et nyt blogindlæg om Shopify eller e-handel
shopify logo

 

 

Erik Holflod Jeppesen

Erik er partner og medstifter af Grafikr A/S. Erik er ansvarlig for den daglige projektledelse, hvor han bl.a. rådgiver kunden undervejs samt drifter igangværende design- og udviklingsprojekter, så kundens idé ender med et succesfuld resultat. Erik holder også et vågent øje med tiden for at sikre, at deadlines bliver overholdt.