Hvordan laver man en hjemmeside?

Tips & tricks | 1 minuts læsning

Af Kiranan Luxmy – Founder & CEO, Grafikr A/S

24. oktober, 2016
hjemmeside

Vi er blevet spurgt: “Hvordan laver man en hjemmeside?”, hvilket vi giver dig svaret på i dette blogindlæg.

Selvom det måske er første gang, at du skal oprette en hjemmeside, så vil jeg gerne starte ud med at sige, at det faktisk er meget nemmere, end du måske tror.

Der findes mange forskellige fremgangsmåder og løsninger, men følger du denne guide, så kommer du sikkert i mål.

Ønsker du et brugervenligt CMS, så kan vi anbefale at anvende WordPress, hvilket denne guide også vil tage udgangspunkt i. Det er bl.a. utrolig vigtigt, at ens hjemmeside er hurtig og ved at anvende WordPress, så er der gode muligheder for at optimere sin WordPress Loadtid.

Før du kan komme igang med WordPress (eller et andet CMS), så skal du først og fremmest købe et webhotel og naturligvis et domæne.

Step 1: Køb et domæne + webhotel hos UnoEuro

UnoEuro er ét af Danmarks absolut billigste spillere på markedet, hvis du skal købe et webhotel og domænenavn til din nye hjemmeside.

Priserne er meget overkommelige:

– Registrering af domænenavn: 40,-
– Oprettelsegebyr af webhotel: 90,-
– 12 måneders webhotel: 90
I alt at betale eksl. moms: 220,-

Når du er inde på UnoEuro.dk så klikker du blot på “Bestil webhotel” under “Bronze Suite”, som giver dig 5GB hjemmesideplads, hvilket er en fin start og den billigste pakke.

Du kan også bruge vores rabatkode til Unoeuro: 5FYAEG

unoeuro

Dernæst udfylder du blot diverse informationer og følger processen step-by-step. Du starter med at indtaste det ønskede domænenavn. I så fald det skulle være optaget, så får du besked på dette.

Det tager maks 2 minutter at udfylde disse oplysninger. Når det er gjort, så skal domænenavnet aktiveres.

Du er nu ét step fra denne guide omkring: Hvordan laver man en hjemmeside? Vi er færdige med de første punkter, og skal nu til det lidt mere interessante:

Step 2: Aktivér dit domænenavn hos DK-Hostmaster

Det er DK-Hostmaster, som registrerer alle domæner i Danmark. Du vil modtage en mail, hvor du skal følge deres instrukser. Du skal nemlig ind på deres hjemmeside og gå til “selvbetjening login”, hvor du skal aktivere domænenavnet. Der kan gå op til 60 minutter, før du modtager denne mail – så vær gerne lidt tålmodig.

Dette kan godt virke uoverskueligt, hvis det er første gang, men DK-Hostmaster har (heldigvis) fået et helt nyt design på deres hjemmeside her for nyligt, hvilket betyder, at brugeropelvelsen er blevet bedre.

Step 3: Sådan laver man en hjemmeside

Når “step 1” og “step 2” er lavet, altså køb af domænenavn og webhotel + aktivering af domænet hos DK-hostmaster, så kan vi endelig komme igang med at lave din nye hjemmeside.

Når du anvender WordPress, så har UnoEuro en rigtig nem “1-click installion”, som betyder, at du kan have det hele køreklar på under 2 minutter. Generelt er hele interfacen og adminpanelet brugervenligt og nemt at navigere rundt i, hvilket også er derfor, vi anbefaler UnoEuro.

– Log ind på din UnoEuro konto (Se dine loginoplysninger i mailen, som du fik fra dem)
– I dit kontrolpanel skal du klikke på “1-click installation”
– Klik på “Vælg” under punktet “WordPress”

Nu skal du vælge et brugernavn og password, som du skal anvende, når du skal logge ind på din nye WordPress hjemmeside.

OBS: Se vores guide omkring WordPress Sikkerhed, hvor vi giver dig et par tips til valg af brugernavn mm.

Der vil nu komme en pop-up frem, som viser, at den er igang med at installere WordPress. Når den er færdig, kan du klikke på “Åbn din nye WordPress installation”. (Hvis du ved en fejl kommer til at gå væk fra denne side, så skal du som regel indtaste www.ditdomæne.dk/wp-admin for at logge ind.

Du har nu oprettet en ny hjemmeside!

Jeg håber, at det var besvarelse nok til din søgning omkring: Hvordan laver man en hjemmeside?

Teknisk set, så er hjemmesiden nu oprettet og det handler nu om at få hjemmesiden til at se godt ud. Der er et standard-theme installeret til at starte med, som du kan øve dig lidt på. Her kan du f.eks. skrive blogindlæg og udgive dem.

Ønsker du derimod at oprette din egen webshop, så kan du frit prøve Shopify gratis i 14 dage.

Hvis du skal have hjælp til at oprette din nye hjemmeside eller webshop, så giv os endelig et kald på tlf. 71 71 70 71 eller kontakt os her.

 

Må jeg sende mit næste blogindlæg til dig? 🎉

Indtast din e-mail herunder og vær den første til at få besked, næste gang vi skriver et nyt blogindlæg om Shopify eller e-handel
shopify logo

 

 

Kiranan Luxmy

Kiranan er founder & CEO hos Grafikr A/S Kiranan er ansvarlig for rådgivning og salg af de mere tekniske/krævende løsninger indenfor hjemmesider og webshops. Kiranan er som én af de færreste i Danmark certificeret I Shopify.