WordPress loadtid – Gratis guide til at opnå en lynhurtig hjemmeside

Tips & tricks | 4 minutters læsning

Af Erik Holflod Jeppesen – Founder, Grafikr A/S

3. maj, 2017
WP hastighed

WordPress loadtid

WordPress Loadtid kan også kaldes for hastigheden på ens website. Det er vigtigt, at den er optimeret og at ens egen hjemmeside er hurtig, da besøgende ellers falder fra, da internettets brugere er utålmodige – ligesom dig selv. Før i tiden har gennem vi lavet mange hjemmesider i WordPress og en vigtig faktor er at optimere loadtiden, så vores kunder får en hurtig hjemmeside. I dag har vi valgt at fokusere på Shopify, hvor vi får rigtig meget foræret qua Shopify’s kraftige CDN servere.

WordPress er verdens mest anvende CMS (content management system), hvilket bl.a. skyldes at det er brugervenligt og nemt at arbejde med. Vi har arbejdet med WordPress i mange år og er eksperter på området. Vores egen hjemmeside er endda bygget i WordPress.

Du mister kunder med en dårlig WordPress loadtid

Dine besøgende og kunder gider ikke at anvende en langsom hjemmeside. Du mister potentiel omsætning, hvis din hastighed ikke er optimal. Din WordPress loadtid på din hjemmeside skal være hurtig af forskellige grunde. Det kan godt koste et par tusinde at få et bureau eller ekspert til at optimere hastigheden for dig, selvom der blot er tale om få sekunder i nogle tilfælde, er det alle pengene værd. Dette er især hvis man ønsker at øge sin konvertering og optimere sin SEO, så er det her nogle afgørende faktorer.

Derfor er hastigheden på din hjemmeside vigtig

  • En hurtig hjemmeside kan øge dit salg
  • En hurtig hjemmeside med en god loadtid giver en bedre brugeroplevelse for dine kunder og besøgende, som betyder, at de navigerer rundt på din side i længere tid.
  • En hurtig hjemmeside får Google til at kunne lide dig
  • Hvis din hjemmeside er langsom, skader det dit brand. De besøgende bliver irriteret og det går udover dig i sidste ende.

Tag testen – hvad er din WordPress loadtid?

Før du begynder at følge vores guide og smarte tricks, er det vigtigt, at du tester hastigheden på din hjemmeside først. Dette skal gøres for at måle effekten af resultatet. Så følg nedenstående guide for at se hvad din WordPress loadtid er.

  1. Besøg Pingdom
  2. Indtast URL’en på egen hjemmeside
  3. Vælg “Stockholm” under punktet “Test from”
  4. Klik på “Start test”.
pingdom wordpress loadtid

Resultatet viser vores daværende WordPress loadtid  fra testen, FØR vi har lavet forbedringer. Bemærk at vores loadhastighed (1,83 sek) allerede er godkendt, men lad os se om det kan forbedres.

Testen er nu begyndt og resultatet skulle være synligt på din skærm. Her får du et overblik over loadhastigheden på din egen hjemmeside. Du kan også se, hvilke punkter på din hjemmeside som forringer hastigheden. (Typisk er det billeder, plugings, scripts, css, videomateriale eller andet.)

Her kommer de længeventede 5 tips til at forbedre loadtiden på din hjemmeside. Dem får du gratis, fordi du har læst med så langt. Lets go.

Nem optimering af billeder

Ønsker du at få din hjemmeside til at loade hurtigere, så kan du starte med at komprimere billederne på dit website. Dette kan gøres hurtigt og nemt i WordPress, så de kommer til at fylder mindre, men stadig bevarer samme kvalitet. Efter at have testet utallige plugins gennem årene, er vi kommet frem til at “Smush Image Compression and Optimization” af “WPMU DEV” har fungeret bedst til vores behov. Derudover er WordPress’s mest populære billedekomprimerings-plugin.

  • Installer og aktiver Smush Image Compression and Optimization
  • Tryk på den blå knap“Bulk smush now”.
  • Pluginnet arbejder nu og er igang med at få dine billeder optimeret og komprimeret størrelsen.

Det er vigtigt at du ikke lukker den nye side ned, som er blevet åbnet i dit dashboard i WordPress.

smush it wp plugin

Optimering af database med WP-Optimize

Ligesom man kan rydde op i sin computere for at gøre den hurtigere, skal ens WordPress-database også have en kærlig hånd.

Lad os opstille et eksempel, så du forstår meningen med dette plugin:
Hver gang du redigerer i et indlæg i WordPress, så bliver der gemt en ny version i databasen, når du klikker “opdatér”. Til sidst kan der pludseligt ligge en del i databasen, som man egentligt bare kan slette.

Dette plugin får din database optimeret og sletter unødvendigt indhold og komprimerer diverse filer. Du kan nemt slette kladder og antal af ændringer i et blogindlæg, som egentligt bare ligger og fylder og gør din hjemmeside langsommere.

wp optimize
  • Installer og aktiver “WP Optimzie
  • Find “WP Optimize” i din menu i dit dashboard
  • Vælg hvad du ønsker at slette
  • Klik på den blå knap “Process”

CDN – Content Delivery Network

“Use Google Libraries” er navnet på det tredje plugin, vi anbefaler dig at hente. Dette plugin gør at CDN anvendes på din hjemmeside, hvilket betyder, at det kan levere en stor del af dit indhold, uden at det belaster din server. Dine læsere vil få leveret diverse indhold på din hjemmeside utrolig hurtigt, da CDN anvender nogle hurtigere servere.

Lige nu så indlæses din hjemmeside med WordPress’s egen host løsning (AJAX).

Efter du har installeret pluginnet, så vil Google fremadrettet varetage dette, og dine brugere kan indlæse dit website utrolig hurtigt.

Use Google Libraies

WP Super Cache

Der er forskellige måder man kan aktivere caching. Dette plugin gør det super nemt. Ved at anvende cache, betyder det, at personer som før har besøgt dit website, vil få det indlæst virkelig hurtigt, når de besøger dit website igen.

Ulempe: Sidder du selv og laver rigtig mange ændringer på dit website til dagligt, så kan der gå lidt tid, før du selv kan se disse ændringer, da din cache gemmer “den gamle version” af din hjemmeside.

WP Super cache
  • Installer og aktiver “WP Super Cache
  • Gå til indstillinger/settings under selve pluginnet
  • Klik på “Caching on”
  • Klik dernæst på den blå knap “update status”
  • Klik på “Test cache” (her skulle du gerne få 4 grønne flueben)

Ryd op i dine plugins

Hvis du har nogle plugins, som du ikke bruger, så fjern dem. Afinstaller og slet dem. De ligger blot og fylder. Det samme gælder med themes, som ikke bliver anvendt. Så husk at ryd op 😉

Tag hastigheds-testen igen! – Hvad er din loadtid nu?

Hvis du har fulgt ovenstående tips korrekt, krydser vi fingre for at du har oplevet en forbedring på loadhastigheden af dit website. Nu følger du præcis samme fremgangsmetode igen, for at teste dette.

  1. Test din WordPress loadtid hos Pingdom.com
  2. Indtast URL’en på egen hjemmeside
  3. Vælg “Stockholm” under punktet “Test from”
  4. Klik på “Start test”.
loadhastighed

Hos Grafikr.dk fulgte vi ovenstående tips og forbedrede vores loadhastighed med 24%, hvilket er flot, da hjemmesiden i forvejen var rigtig hurtig. Selve brugeroplevelsen har ikke ændret sig betydeligt, da der er tale om milisekunder i forskel. Vi har nu en load time på 1.42s jf. ovenstående screenshot. Har man derimod en langsom hjemmeside og følger vores guide, kan man opleve en forbedring på +500%

Lad os høre om du har oplevet en forbedring ved at skrive en kommentar med dit resultat. Derudover vil det være en store hjælp, hvis du ville dele dette indlæg, så flere danskere kan få en hurtig og smooth hjemmeside. Tak!

Indlægget er skrevet efter vores erfaringer og egne holdninger, men det er forskelligt fra website til website, hvad der er mest optimalt at gøre. For råd og vejledning kan du skrive til os på kontakt@grafikr.dk.

Erik Holflod Jeppesen

Erik er partner og medstifter af Grafikr A/S. Erik er ansvarlig for den daglige projektledelse, hvor han bl.a. rådgiver kunden undervejs samt drifter igangværende design- og udviklingsprojekter, så kundens idé ender med et succesfuld resultat. Erik holder også et vågent øje med tiden for at sikre, at deadlines bliver overholdt.